diumenge, de desembre 10, 2006

LA MORT L'HA SALVAT

Avui, diumenge 10 de desembre, a les 14:15 segons l'hora local a Xile, ha mort un ex-dictador feixista. Una persona (si es que es poden dir persones a aquestes bèsties repugnants) que durant la seva dictadura va assassinar a més de 3000 persones i va segrestar i torturar a unes 28000, inclosa la actual presidenta xilena Michelle Bachelet.

Aquest succés em deixa un regust agredolç. M'alegro perquè desapareix un malson per a tot el poble xilé, però em fot el fet que aquest home no hagi pagat el seus crims contra els drets humans, dels quals encara molts resten oberts i d'altres no han estat ni investigats. Espero i confio en que, encara que Pinochet no pugui cumplir les condemnes, totes les barbaritats que ha comés aquest insult a l'ésser humà siguin jutjades i és dicti la sentència més dura en tots els casos. Com a mínim es donarà un reconeixement a tota la gent que l'ha patit d'una o altra manera.

D'altra banda, aquesta dictadura no va ser obra d'un sol home (com passa a totes). Encara hi ha gent que va participar directament a la dictadura i està campant lliurement per Xile i inclòs ocupant càrrecs civils. Aquesta gent tambè han de ser jutjats, perquè encara que fos desde l'ombra, tambè van assassinar més de 3000 persones i van torturar-ne les 28000 abans esmentades. És més, aquests encara poden complir part de la condemna. Però cal donar-se pressa per a que no ocurreixi el mateix que ha passat amb l'Augusto.

Avui, 10 de desembre, dia internacional pels Drets Humans, mor una de les persones que més els ha violat, curiosa paradoxa.

Contra el feixisme ni un pas enrere! Justícia!