dimarts, de novembre 07, 2006

HA GUANYAT LA CATALUNYA DEL PROGRÉS

Així de clar em mostro. Per molt que com comentava al post anterior, alguns aspectes d'aquestes el·leccions hagin suposat un revés per Catalunya com l'alta abstenció o l'aparició de Ciutadans, el que és evident és que el resultat és d'allò més encoratjador.

Fa només unes setmanes tot pintava de color negre. Els moviments de titelles per part de ZP es veien desde una hora lluny, i tot rierol d'esperança s'acabava perdent pel pantà de la sociovergència, el qual garantitzava a Mas saciar les seves ansies de poder i al titellaire en qüestió poder seguir fent el que li surt en gana al seu teatret amb total impunitat, sense que les titelles cobrin vida pròpia. La jugada era rodona. Només calia suicidar al PSC, posar un candidat del PSOE per tenir-ho tot ben control·lat, perdre les el·leccions i fer a Mas president.

Però mira tú com ha acavat la jugada! El PSC torna a ser PSC i no PSOE i fa una aposta valenta, no fer cas al jefe i apostar per Catalunya i no per el govern central.

Aquí entra Esquerra. Ja es sabia que desapareixent la opció més horrible la clau la tenia única i exclusivament ERC, l'únic partit que s'ha mullat sempre pels interesos de Catalunya i del progrés. Teniem dos opcions:

1- Recolzar a un partit de dretes, que bloquejarà tots els avenços en política social que s'intentin promulgar desde dintre del govern, i que a demés a traït Catalunya pactant unilateralment amb el govern central un estatut de pena que ens tindrà lligats vint-i-cinc anys més.

2-Recolzar a dos partit d'esquerres, que malgrat fer-nos fora del govern i que estiguin bastant influenciats del que decideixi la cúpula del PSOE a Madrid (sisi, estic parlant també d'ICV), no són més traïdors que els primers.

Per a mi queda clar. Posats a pactar amb traïdors, que siguin d'esquerres. A més a més, s'ha de dir que ja els hem patit i que ja els coneixem, i que el poder d'Esquerra a aquest govern és major que el de l'anterior legislatura.

A partir d'ara veurem el que passa, però soc bastant optimista al respecte. Hem evitat al pantà i anem cap a una bona desenvocadura, tot serà que el riu no es desvïi.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No és veritat q tinguéssim només dues opcions, hi havia l'opció de la dignitat nacional i de partit seriós que era l'oposició, que representava no fer el joc ni al PSOE ni CiU, pq no és veritat que el PSC hagi passat del PSOE.
Aquest ha estat un dels pactes més curts de la història q ja estava pensat des de bon principi i ens han enganyat a tota la militància i és tan maravellós el pacte que era el Montilla podrà vetar els consellers d'ERC.

Per la llibertat dels Països Catalans, salut i NO al tripartit!

Carles ha dit...

En fi, amic militant d'Esquerra. Tú que era el que preferies? Si ERC no entrava al govern, el decurs dels quatre pròxims anys serien terribles. Per què? Molt simple. Si ningú no vol pactar, el PSC acavaria cedint a les pressions de Madrid i CiU acavaria governant en minoria amb acords puntuals amb el PSC. Analitza la situació. Quí està al govern? CiU Quí és el cap de la oposició? Montilla. No et dona calfreds només de pensar-hi?

Anònim ha dit...

en un govern en minoria es podria fer molta feina i en cas d'una sociovergència Esquerra seria el primer partit de l'oposició, q igualment es pot fer molta feina també.

Lluís ha dit...

Anònim:

Els partits seriosos no van a la oposició "per dignitat". Els ciutadans no voten els partits per a que siguin dignes sino per a què vetllin pels seus drets i els seus interesos. I això, tret de casos excepcionals (i aquest no ho és) es fa millor dins del Govern que fora d'ell.

Anònim 2:

La sociovergència no deixava necessariament ERC com a cap de l'oposició. La sociovergència més probable apuntava a un govern de CiU en minoria amb suports puntuals del PSC a canvi del suport de CiU al PSOE a Madrid. I, en aquesta conjuntura, ERC no hagués estat ni cap de l'oposició ni membre del Govern. Hauria quedat totalment arraconada.

Anònim ha dit...

bé company Carles... de fet no m'havia parat a fer un comentari gaire profund però després d'haver sentit quelcom em sento amb l'obligació de contestar-te , ara sí, amb profunditat.

Pq tripartit el 2003 sí i ara no. A Catalunya hi havia un govern de CiU de feia ja 23 anys, i a l'Estat un del PP i tots dos s'entenien molt bé i calia fer un canvi en la política catalana i apostar per un front d'esquerres.

Arribats al moment Esquerra ha demostrat q és l'eina del bon govern i q no ho són ni PSC ni ICV, tot i q ens féssin fora del govern per fer accions coherents.

Com sabràs el govern espanyol també va canviar i CiU i PSC s'hi van trobar més cómodes per fer la viu viu, fins hi tot el PSC va votar en contra de la unitat de la llengua del nostre poble.

Esquerra durant tota la campanya ha estat repetint q no sabien quin pacte farien i no sé q, jo m'ho vaig creure i ha estat fals i han fet un pacte abans de q es formés el parlament hi haguéssin els projectes triats, la veritat no sé q defenseu si no hi ha encara un projecte de govern...

Una altra cosa, no sé q en penses d'un president q des del dia de les eleccions no ha fet cap aparició pública fins avui en franja de mínima audiència al bon dia catalunya de tv3 i havent deixada plantada a la Terribas, periodistes de RAC1 i de catalunya ràdio, pèrssim. Després hi haurà els q per intoxicar diran q estem en contra el tripartit per motius racistes, realment patètic... Pensava q se sabria defensar millor el tripartit.

No és pot plantejar un pacte com el menys dolent i per això aferrar-se a ell, un altre tema era q aquest cop no només era Esquerra qui tenia la clau sino també el PSC així que es podia forçar una sociovergència i mostrar el bon govern des de fora d'Esquerra fent propostes de gran nivell des de l'oposició.
A més a més ara ja no podem seguir fent les polítiques catalanistes i bases de país, no cal veure-hi gaire per saber q el gir q ha fet el PSC és cap el de l'espanya més fosc, fingint ser un gran catalanista.

A Montilla l'avalen no sé quants anys de mal govern a Cornellà de Llobregat i com a ministre de Madrid, mirar pel país no sé si és fer president a un polític com aquest.

Una altra raó és q el Montilla posa de conodició de pacte el 4t cinturó i la construcció de la MAT, riureu dels ICV del vostre poble, poca autoritat tindreu per seguir rient, amb la destrucció del medi q suposa.

L'objectiu és governar com a segona força o com a primera?
Us convido a no fer seguidisme i a no tenir pressa.

Carles ha dit...

En fi, company del Vallès. La veritat és que moltes de les afirmacions que fas les comparteixo.

És cert que per a Esquerra com a partit el millor seria una sociovergència amb nosaltres a la oposició, cosa que ens faria creixer indubtablement pel simple fet de que un govern putrefacte de PSC i CiU no s'aguantaria per en lloc. Però et convido a deixar de mirar per el partit un moment i a primar els interesos de Catalunya.

Per a Catalunya que serà millor: Un govern en el que Esquerra en formi part o la sociovergència? Per molt que la situació no és la mateixa que si governés Esquerra com a primera força (on s'ha de signar per a que això tiri endavant?) es pot fer molta més feina per a aquest país que a la oposició, on tindràs aparicions mediàtiques, però lluny de poder tirar endavant qualsevol iniciativa.

A més, qüestionaves si seria positiu fer al Montilla president... Jo crec que no serà un president que passi a la història, i a més, ja l'he críticat en algun altre post d'aquest bloc. Però es que l'alternativa era en Mas! Prefereixo que estigui en Montilla, ben collat d'aprop per en Carod com a vicepresident, que a en Mas "campando a sus anchas" ,com dirian a Espanya, per el Palau de la Generalitat.

Com veus, moltes de les afirmacions les comparteixo, però crec que no s'ha de mirar desde un punt de vista tant tancat i buscar els punts positius i explotar-los al màxim.

Anònim ha dit...

serà millor un país on Esquerra tingui una rgan força no sent un partit de segona, a mi la immediatesa no m'urgeix, amb aquest pacte no salvem el país, de fet ja pot sortir de puta mare pq sino ERC se'n va a la porra.

I et diré una altra cosa, saps qui es menjarà els marrons de govern? Carod i Saura, per ser la vicepresidència i interior, q has sentit res del montilla? l'altre dia va sortir als matins de tv3, l'acció de govern l'està qui l'està explicant és en Carod, no estaria malament q el montilla fes res...

Espero doncs q es prenguin responsabilitat dins d'ERC i JERC després de l'engany q ens han fotut a tots plegats.
MENTIDERS DIMISSIÓ

Carles ha dit...

Company, et convido a que donis un vot de confiança a aquest govern, i que esperis una mica abans de preveure totes aquestes catàstrofes que dones per fetes.

Ara ja sabem per on ens poden sortir, tot és estar atent i no entrampussar dos cops amb la mateixa pedra.

A més, el PSC no es pot permetre un espectacle com el que va montar la passada legislatura. Ja has pogut observar com han acavat. Ara toca discreció i feina, no cridar desde la oposició.

Moisès Rial Medina ha dit...

Carles Vilaseca, t´he adherit a la XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com

Agrairia si és possible enllar-hi els blocs al teu.

Salut i llibertats.

Moisès Rial.
http://llibertats.blogspot.com
www.llibertats.cat

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anònim ha dit...

Impression hold promise of, a construction pair up turned up to start construction a billet on the strip lot.

The 597093 262506 3xj1u7co [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] 291013 asinine broadcast's 5-year-old daughter as a incident of fact took an weight in all the

arrivisme moneyed on next door and pooped much of each produce observing the workers.

Anònim ha dit...

Sound hour, a construction fraternity turned up to start order a forebears on the unfrequented lot.

The [url=http://mios.my-board.org/sdi.html]459796[/url] 738348 [url=http://poa7.000space.com/yfd.html]567194[/url] [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] [url=http://daclac.000space.com/jyd.html]701373[/url] unfledged lone's nearest's 5-year-old daughter obviously took an play in all the

occupation adjacent on next door and pooped much of each adulthood observing the workers.

Anònim ha dit...

Solitary heyday, a construction set turned up to start erection a constraint on the foolish lot.

The 522955 [url=http://daclac.000space.com/isu.html]698295[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdh.html]450216[/url] [url=http://poa7.000space.com/yfd.html]567194[/url] 408913 inconsequential broadcast's 5-year-old daughter follow-up took an weight in all the

imperil current on next door and drained much of each radiance of day observing the workers.