dilluns, de desembre 25, 2006

NO ESTEM SOLS

"Dicen, que de todos los animales de la creación, el hombre és el único que bebe sin tener sed, come sin tener hambre y habla sin tener nada que decir"

Aquesta cita, terriblement certa, tan sols li hauríem d'afegir una altra característica, bastant més fatal que aquestes anteriors: l'home és l'únic ésser que pot infringir dolor i inclòs matar a un altre ésser per motius que no siguin la estricta llei de la supervivència. Emprem la violència per cobdícia, ja siguin motius econòmics o polítics, o pel simple fet de sentir-nos millor pensant-nos superiors a la persona sotmesa. Inclòs la emprem en el nom de la cultura! I el que és pitjor, en aquests últims casos la gent vitoreja l'assassí o el torturador com a un autèntic heroi.

"Homo homini lupus" deia Hobbes al segle XVII, l'home és el llop de l'home. Més aviat hauríem de dir que l'home és el llop del Món, però tambè és l'únic ésser que si és consciecia pot salvar-lo de les seves pròpies mans.

Desprès d'aquesta introducció més filosòfica, anem al tema del que us volia parlar en aquest post. Llegint el bloc del meu amic Mario, vaig trobar-me un post realment impactant, a més explicat de la manera que tan sols el meu bon amic ho sap fer. El post parlava d'una de les tantes barbaritats comeses contra els animals en el nom de les festes populars celebrades a la península Ibèrica: "El Toro de Coria". Aquesta bonica i pacífica tradició consisteix en fer correr a un brau durant hores fins que el comencen a cansar. Aleshores, a fi d'exhaustar-lo li disparan dards fins que el brau, agonitzant cau aterra aturdit. Un cop ha passat això, i per culminar la festa per les altures, surten un parell d'autèntics ¬5#/&?=* (censurat) i li tallen els testicles al animal. Quina valentia!

En fi, però com havia dit abans, si l'home és capaç de crear destrucció, tambè és l'únic capaç d'aturar-la, i com no podia ser d'una altra manera, hi ha gent que no ha restat indiferent davant d'aquesta barbaritat. ANIMANATURALIS ha impulsat, a banda de moltes altres, una campanya internacional per la abolició del "Toro de Coria". Intentaran recollir 50000 firmes per enviar-se-les al alcalde de Coria, per a que vegi el rebuig mundial a la seva maca i impoluta tradició. No costa res colaborar-hi, tan sols has de signar AQUÍ. Jo ja ho vaig fer fa dos dies. (A més, no cal que signis a nom del teu Estat, pots signar a nom d'Internacional)

No estem sols en aquest Món, i hem d'aprendre a compartir-lo.

Bones festes i bon any nou!