dissabte, de desembre 23, 2006

LA CARADURA D'AIR MADRID

Ja fa temps que vaig prometre a una serie de gent que publicaria un post parlant del tema (xD) però no ha estat fins avui que m'he decidit. El cas esperpèntic d'aquesta companyia es molt preocupant. Per a qui no sapiga ben be de que va aquí tenen un resum:

Air Madrid és una companyia aèria que va començar a operar l'any 2004 i que 100% del seu capital és propietat del grup immobiliari (a partir d'aquí això ja huele a chamusquina) Optursa Management, propietat de José Luís Carrillo, un home que va passar de cambrer a magnat del turisme (jo això tampoc ho veig normal). En fi, fins aquí res que no es pugui explicar legalment, encara que sigui altament sospitós.

Aquesta companyia, com totes les altres, ha de estar sotmesa a molts controls de seguretat per motius evidents. Doncs be, el Ministerio de Fomento de l'Estat Espanyol va advertir a la aerooperadora de que si no resolia les grandissimes deficiències de seguretat amb les quals volaven els avions de la companyia suspendrien la lliçència d'aquesta per a funcionar.

Air Madrid, desprès d'aquest advertiment, va esperar a rebre tots els diners de les agències de viatges per les quals havia venut milers de bitllets. Un cop amb els calers a la butxaca, diuen que pleguen, ja que per la culpa de la mala publicitat de l'Estat Espanyol no els hi sortia a compte continuar amb el negoci.

Quin és el resultat d'aquesta magnífica jugada? Els jefazos es queden la pasta i la pobra gent que desitjava unes bones vacances de nadal, la majoria d'ells amb la família a l'altra banda de l'Atlàntic a països com Argentina, Paraguay, Xile, etc. s'han quedat amb un pam de nas als aeroports, sense vol i sense diners; i el que és pitjor, la companyia encara se'n riu, almenys així ho sembla en el seu comunicat, en el que fa com si la cosa no anès amb ella.

No pot ser que es jugui amb la gent d'aquesta manera, agafant la pasta i amagant la mà. No s'invertia en seguretat perquè no sortia rentable, i quan la única cosa que els hi sortia rentable era deixar a la gent tirada, s'ha sortit per la tangent, prioritzant els beneficis a la humanitat. Esperem que els responsables d'aquest delicte (sisi, DELICTE!) ho acabin pagant, i que si s'han de depurar responsabilitats a les administracions, que es faci amb contundència, perquè sinó això acabarà sent un cachondeo general.