divendres, de novembre 27, 2009


SILENCIANT EUSKAL HERRIA


Continuem amb la resurrecció del bloc, ara ja recuperant els articles d’actualitat política que solien habitar aquest espai, i amb la intenció de que així sigui, esperant que aquest cop la meva tossuda inconstància el respecti una mica més del que ho ha fet en èpoques anteriors.

Malgrat el temps que ha transcorregut la Zona Prohibida sense articles, la situació política no ha canviat en gran mesura. Continuo escrivint aquestes paraules des d’un país que no és lliure, i que està sotmès a un Estat que nega que existim com a poble, com a nació. I no només a nosaltres, els companys gallecs i bascos també pateixen aquesta mateixa situació. L’última mostra de que Espanya és un estat antidemocràtic l’ha patit Segi, una organització juvenil independentista basca de l'entorn de Batasuna. L’enèsim exemple de com el Reino de España utilitza la llei per silenciar l’esquerra abertzale.

Jo mai he estat partidari d’algunes de les idees defensades per Batasuna ni de la manera de defensar-les. És més, sempre que s’ha detingut un terrorista he estat dels primers a celebrar-ho. Ara, mai defensaré que sota el pretext de que alguns premen el gallet es puguin empresonar idees. Els 34 activistes detinguts dimarts no se’ls ha detingut per atemptar, sinó per defensar una ideologia que compta amb el suport d’una massa social representativa al país basc. Aquest silenciament ideològic representa quelcom tan antinatural com que una diputada del Partit Popular sigui la presidenta del parlament de Vitòria.

Rubalcaba torna a colpejar contra la democràcia. El pare dels GAL i de SITEL continua demostrant el seu despreci vers el diàleg, el qual és la única sortida possible a qualsevol conflicte polític. Un diàleg, també cal dir-ho, que tampoc ha estat prou buscat per l’altre bàndol, tot i que està clar que aquestes accions no ajuden gens al clima de calma que necessita un procés tan complicat com aquest.


Espero sincerament que algun dia les dues parts siguin capaces de seure a parlar de pau, però per a fer-ho cal abans que uns deixin les pistoles i els altres el silenciador.