dimecres, d’octubre 25, 2006

CAOS? PERQUÈ?

Dissabte passat, la secció local de JERC el Prat feiem un acte a la Plaça de la Vila a favor del traspàs de l'aeroport de la nostra vila a la Generalitat de Catalunya. És evident que el sistema centralista sobre la política d'aeroports de l'Estat, cedint totes les competències sobre aquest tema a AENA, està absolutament desfassada.

Un exemple de que aquesta afirmació és certa la vem veure aquest estiu, amb el caos per una vaga de personal de terra provocada per la no renovació de la concessió sobre el servei de "handling"d'AENA a IBERIA. Aquest event, conjugat amb la no-reacció del Gobierno Español, va provocar que milers de persones, que volien anar-se tranquilament de vacances a algun lloc lluny d'aquí, es van trobar que es quedaven a terra amb el seu vol cancelat, i en el millor dels casos posposat fins una eternitat després.

Però aquest no és l'únic cas de la mala gestió aeroportuària. La continuada marxa de vols d'IBERIA cap a Barajas, i el trasllat de les seus d'EASYJET i CATAIR i les declaracions del Director General de VUELING, dient que el seu objectiu és el trasllat a Madrid, deixa plasmada la desigualtat. I el més trist de tot es que tot això succeeix mentres a Madrid s'inaugura una terminal que segons ells és la repera. Si es que més no se us pot veure més el plumero!

Segons l'estratègia dels espanyolistes ara se m'acusaria de victimisme, però aquesta no és pas la meva intenció, i quan utilitzo l'aeroport de Barajas en aquestes comparacions no vull dir que desitgi cap mal al poble de Madrid ni al seu aeroport (que és el que diria més de un demagog), simplement expresso la meva humil opinió de que la inversió que s'està emprant en el Prat és més que insuficient, i que la única solució és descentralitzar les desicions.

He començat parlant del cas particular de l'aeroport de la nostra vila, però és evident que hi ha també un problema greu en quant a estructures ferroviàries, que és igual o potser fins i tot més important que el tema de grans infraestructures com pot ser l'aeroport, ja que ens afecta el dia a dia. L'estat penós de la xarxa de rodalies a la zona metropolitana és una tortura que hem de patir cada dia.

Dissabte passat m'en vaig anar de festa amb uns col.legues a Castelldefels platja, i per tornar ens vem haver d'esperar fins a les dos quarts de vuit del matí per poder tornar a casa, ja que a partir de les onze de la nit no passa ni un sol tren. Però no us penseu que vem tornar en tren, no, vem haver de agafar un taxi de tornada amb la conseqüent clavada de més de 20 euros.

I ja que parlava abans del caos a l'aeroport del Prat, continuaré parlant de caos. Ara ens traslladarem al que es viu cada dia a les estacions de rodalies a les "hores puntes". Qui no ha patit algun cop alguna d'aquestes aglomeracions? Qui algun cop no ha pogut pujar al tren perquè estava tan colapsat que no hi cavia ningú més i s'ha tingut que esperar mitja hora, o inclús una hora al següent tren? Sense tenir en compte que hagueu respòs que sí o que no, és evident que massa gent li ha passat la resposta afirmativa pel cap, i això és el que hem de combatre. En comptes d'invertir en transports que s'ha demostrat que no són rentables i que necessiten una inversió i una destrucció del territori desmesurada, s'hauria d'invertir més en l'ampliació i reformes de la xarxa de rodalies, que al cap i a la fi, és el que ens porta cada dia a la feina, a la universitat o algun cap de setmana quan anem a Barna o a algun altre lloc fora de la nostra vila.

La solució és sencilla: el traspàs de les competències sobre transports públics a la Generalitat.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, Carles, així m'agrada, fent de bon aero-portaveu, ha ha!!!!!!!! Res, k passava x'ki i he vist el post, i dic, mira, farem un comentari. Ànims i... b, això, endavant (no, perdó, jerc XD)
Salut!

Anònim ha dit...

Ey carles. Doncs jo també estic d'acord amb el que dius, espero que la teva paraula sigui escoltada pels politics i que en efecte traspassin bastants competencies com la de l'aeroport i la de renfe a la generalitat.Basta ja de tant centralisme!!!

Carles ha dit...

basta ja? Ramon, inconfusible xD

Anònim ha dit...

Ja et buscare les cusquilles ja xDD

Anònim ha dit...

Home veig que aprens del mestre..

Només una pregunta, i dels treballadors en judici? De la gent que va sortir a manifestar els seus drets què??

No en parleu no? Com sempre donant l'esquena al poble i parlant sempre de les institucions, oblidant-vos (en aquest cas) que hi ha treballados i treballadores pratenques que han patit la repressió i les conseqüències de tot plegat.

És per això que la lluita cap a la revolució no s'aturarà.

Carles ha dit...

Bones XAVI.

Tens raò i demano perdò per no haver inclòs als treballadors al post anterior, un lapsus greu sens dubte. Et dono la raò en que mereixien ser anomenats.

Però en el que no et dono la raò, és més, el que no puc tolerar, es que ens acusis a nosaltres (suposo que et referies a JERC o a Esquerra i no a la meva persona) de que donem l'esquena al poble. Si algun partit s'ha mogut i s'ha queixat per tot aquest tema de l'aeroport va ser ERC. L'únic partit que ha encarat la seva campanya a escoltar a la gent de peu de carrer desde el juny fins ara, aquest ha estat Esquerra.

Potser no serem revolucionaris, però treballem per a que el dia a dia de la gent sigui el millor possible.

Anònim ha dit...

Veig que estem en campanya electoral.. Llàstima que les promeses només arribin durant quinze dies i després? A pactar amb el PSOE o CiU. I visca! pq llavors estem al govern, i mentre renunciem al que diem durant l'any el jovent seguim en condicions cada cop més precàries, la gent gran té més dificultats per arribar a final de més, però voasltres esteu al govern.

A més am és, ERC NO HA DEFENSAT MAI ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L'AEROPORT DEL PRAT DURANT LA PROTESTA, tot el contrari l'amic Carod es fa afanyar a criticar-lo i a dir que era inadminissble. Això si quan un trebllador mor en una obra, o pateix mobbing tothom calla i fa la viu viu.

El poble se'l defensa proposant i creant alternatives a tot allò que l'oprimeixen, i això vol dir construïr un sistema alternatiu al capitalisme. Cosa que no només no defenseu sinó de la que us mostreu totalmet contraris. Veure Carod el liberal, o Puigcercós l'antisocialista.

salut, independència i revolució!

Carles ha dit...

Xavi, no vull allargar aquest debat esteril, per tant aquesta serà la meva última resposta.

Abans d'acusar Esquerra de no fer res, informa't de totes les millores socials que han aconseguit les conselleries d'ERC durant el tripartit i veuràs que esquerra al govern és sinònim d'igualtat, de progrés, de vivenda més accessible per als joves, i un llarg seguit d'etceteres que igual t'il·luminen abans de fer el teu discurs "revolucionari".
Salut, independència i DEMOCRÀCIA.

Anònim ha dit...

estàs a les últimes.

salut.

Lluís ha dit...

Bones, Xavi.

M'agradaria qcomentar-te algunes afirmacions que fas als teus comentaris. La primera és la següent:

"El poble se'l defensa proposant i creant alternatives a tot allò que l'oprimeixen, i això vol dir construïr un sistema alternatiu al capitalisme".

1) Que entens per "capitalisme"?
2) Que entens per "poble"?
3) Que entens per "opressió"?
4) Ateses les definicions de "capitalisme", "poble" i "opressió", per què et sembla que el capitalisme oprimeix el poble?
5) Per què et sembla malament que el capitalisme oprimeixi el poble?
6) Atesos els punts anteriors, quina és l'alternativa que proposes al capitalisme?
7) Atés el punt "6", com esperes arribar a l'alternativa que hi proposes?
8) Atés el punt "7", et sembla que no s'hi pot arribar de cap altra manera? Si és així, per què?
9) Atesos tots els punts anteriors, què és el que concretament, al teu parer, fa malament ERC en relació al capitalisme, al poble i a la opressió del mateix pel capitalisme?

"Cosa que no només no defenseu sinó de la que us mostreu totalmet contraris. Veure Carod el liberal, o Puigcercós l'antisocialista".

Puigcercós antisocialista? Algunes dades:

1) En Puigcercós va finalitzar el seu discurs de l'Onze de Setembre d'enguany clamant per un país "lliure, independent i socialista".
2) Puigcercós està darrere de les gestions per tal t'integrar ERC a la Internacional Socialista, on entre d'altres hi figuren membres com el Front Sandinista d'Alliberament Nacional.

No, en Puigcercós no em sembla perfecte i impolut (NINGÚ em sembla perfecte i impolut, a hores d'ara, en especial els que presumeixen de ser-ho), però antisocialista segur que no és.

"A pactar amb el PSOE o CiU. I visca! pq llavors estem al govern, i mentre renunciem al que diem durant l'any el jovent seguim en condicions cada cop més precàries, la gent gran té més dificultats per arribar a final de més, però voasltres esteu al govern.".

Gracies a que ERC ha estat al Govern hi ha una llei de serveis socials, l'anomenada "llei Simó", que farà que gairebe mig milió de catalanes i catalans ho tingun més fàcil per arribar a final de mes. Gracies a que ERC ha estat al Govern, s'han construït en 3 anys més escoles bressol públiques a Catalunya que en els anteriors 23 anys, cosa que també fa que la gent que realment té dificultats per arribar a final de mes ho tindrà millor, per a arribar-hi.

I és que així van les coses: per a ajudar a que la gent arribi millor a final de mes has de tenir poder. I una part del poder, t'agradi o no, es troba al Govern. Deixar-ho en mans de tercers és renunciar al poder per purisme. I el purisme tranquilitza consciencies càndides però no ajuda a arribar a final de mes a ningú. I això t'ho diu un treballador jove i precari.

Una altra cosa és que et referixis a que ERC no té una vareta màgica per a solucionar els problemes de la gent que ho té difícil per a arribar a final de mes. Per descomptat, tindries raó. Però permet que et digui dues coses: 1) no em refio massa més de la vareta dels "revolucionaris" d'aquest país; i 2) sento dir-te que no has fet un gran descobriment :-)

I finalment:

"Això si quan un trebllador mor en una obra, o pateix mobbing tothom calla i fa la viu viu".

Tothom calla?

1) El regidor d'ERC a l'Hospitalet sembla no callar-se gaire.
2) Una de les accions de Govern d'ERC va consistir en establir un Pla governamental de prevenció de riscos laborals pel període 2005-2008.

Salut i... salut.

Miquel Salip ha dit...

Bones Carles,

res, només volia felicitar-te per la iniciativa del bloc i dir-te que t'enllaçaré al meu ara mateix.

No pateixis per en Xavi, com has vist, arran de la resposta d'en Lluís no ha estat capaç ni de contestar, només s'atreveix amb aquells que ell creu que en saben menys que ell, però que li doneu mil patades tant en coneixements com en caràcter. És molt senzill anar cridant Independència i Revolució quan estàs sol en el desert i ningú t'escolta, perquè no et porta problemes i tu et sents millor.

Ànims i AMUNT LES JERC - EL PRAT!

Carles ha dit...

Thanks ;)

Anònim ha dit...

Company Miquel Salip, és molt fàcil també anar fent afirmacions gratuïtes per internet.
Jo al Carles el respecto al 100% cosa que pel que veig tu no fas el mateix amb els altres, i francament em sap greu.
El text del Lluís no l'he respós per diversos motius entre el quals hi ha la pura mandra.

Jo no em sento millor o pitjor per cridar una cosa o una altra, em sento coherent. Coherència que ens fa falta a totes i a totes.

Si t'emprenya o en algú li molesta que trobi a faltar la referència als treballadores que van estar protestant, el problema el teniu vosaltres en ignorar-los no jo en pensar-hi.

Salut! També a en Carles amb el que vaig estar parlant l'altre dia al KOP.

Carles ha dit...

Xavi, havia dit que la anterior seria la meva última intervenció, però traicionaré la meva paraula.

Tant en Lluís com jo (i apostaria el meu cap a que en Miquel també), no ens queixem de que mencionis els treballadors de l'aeroport. Ens queixem del teu atac indiscriminat contra Esquerra sense tenir motius ni arguments en aquest tema, simplement pel fet de no ser revolucionaris com la """"EI"""".

Com saps, jo també et respecto com a persona i políticament, però comparteixo la opinió en Miquel.

Lluís ha dit...

Xavi:

1) No cal que em responguis TOT el comentari. Però que em responguesis una part seria interessant, tant per tu com per mi.

2) Estàs segur que penses en els treballadors del Prat i que nosaltres ens oblidem? Què ha fet darrerament la Revolució catalana per aquests treballadors? Perquè jo si que puc explicar-te el que ha fet ERC per a que aquests treballadors i molts altres visquin una mica més alleugerits en les seves preocupacins reals diaries. Pots dir el mateix? T'has preocupat de saber què pensen els mateixos treballadors sobre el què van fer? Tens alguna idea sobre com solucionar la seva situació ARA, i no d'aquí a que el proletariat prengui el Palau d'Hivern? Estàs segur, i no t'ofenguis, que no estàs utilitzant els treballadors del Prat d'excusa per a la teva pròpia èpica revolucionària? No et prenguis aquesta pregunta com un atac, perquè de debò que no ho és. Pren-te-les com una invitació a la reflexió per part d'un company que en algun moment va pensar de manera semblant a com penses tu ara.